“De belangrijkste stap is de volgende.”

Olivier Lanckriet

Wij zijn DC GREEN

DC Green, dé innovatieve partner in vastgoedontwikkeling! Als dynamisch familiebedrijf streven naar topkwaliteit en maken we het verschil met onze focus op energiezuinige projecten. Bij elk project, in nauwe samenwerking met jou als klant, onderscheiden we ons door te zorgen voor duurzaamheid en efficiënt energiegebruik. Met meer dan 50 jaar ervaring staan we garant voor vooruitstrevende ontwikkelingen die niet alleen jouw woonplezier vergroten, maar ook bijdragen aan een groenere toekomst. Ontdek hoe wij, als pioniers in energiezuinig vastgoed, jouw dromen tot leven brengen!

Vela Co-Pilot

Bouwgroep De Coninck zet een baanbrekende stap in duurzame vastgoedpromotie met Vela Co-Pilot als hun financiële en strategische partner. Als co-pilot leidt Vela de weg, terwijl Stijn De Coninck als CEO het dagelijkse management voert. Dit partnerschap combineert niet alleen decennia aan bouwexpertise, maar verankert ook een solide financiële ondersteuning voor de groeiende activiteiten van DC Green. Met Vela Co-Pilot als drijvende kracht zijn de familie De Coninck en hun duurzame vastgoedprojecten klaar voor een ambitieuze en succesvolle toekomst.

DC Green is ontstaan uit jarenlange ervaring, gedreven door de passie om een groene en duurzame toekomst te realiseren.

1967
Opstart
Edgard De Coninck en zijn vrouw Maria Vleminckx starten als zelfstandige schrijnwerkers/metsers met kleine ruwbouwwerken.
1967
1977
Oprichting
PVBA Bouwonderneming De Coninck wordt opgericht door Edgard De Coninck en Maria Vleminckx.
1977
1989
De Coninck NV
PVBA wordt omgevormd tot Algemeen Aannemingsbedrijf De Coninck nv. Het huidige Algemeen Aannemingsbedrijf De Coninck nv is geboren, waarin de twee zonen Franky en Danny De Coninck bestuurders zijn.
1989
2001
Bestuurders
De broers Franky en Danny De Coninck worden allebei gedelegeerd bestuurder.
2001
2002
Maatschappelijke zetel
Zetelverplaatsing: de maatschappelijke zetel verhuist van de Hulstbergstraat 115, 3078 Meerbeek naar de Kroonstraat 170, 3020 Veltem-Beisem.
2002
2013
Uitbreiding activiteiten
Uit Algemeen Aannemingsbedrijf De Coninck nv splitst De Coninck nv zich af. De Coninck nv wordt geleid door dhr Danny De Coninck en spitst zich toe op containerdienst, afvalverwerking en afbraakwerken. Algemeen Aannemingsbedrijf De Coninck nv concentreert zich voortaan op de bouwactiviteit en de gedelegeerd bestuurder is nu dhr Franky De Coninck. Vandaag zijn een 100-tal werknemers bij het bouwbedrijf tewerkgesteld. Voor de uitvoering van onze werken doen wij ook beroep op vaste onderaannemers en leveranciers en maken we gebruik van ons uitgebreid en modern machinepark.
2013
2022
De Coninck Green & Vela Co-Pilot
Vela Co-Pilot bereikte een overeenkomst met Franky De Coninck en Karin Vander Elst en hun zoon Stijn over de oprichting van DC GREEN. Stijn zal als CEO het dagelijkse management op zich nemen. Vela zal optreden als Co-Pilot. Met de oprichting van DC GREEN is de groep voorbereid om de sterke vraag naar vergroening in de markt van de bouwpromotie voor duurzame woningen en appartementen als leidinggevende expert te helpen invullen.
2022
live chat just ask!