Overwegwachtershuis uit 1880 in Brussel

Architect

-

Adres

Antwerpsesteenweg, 1000 Brussel

Bouwheer

Privépersoon

Budget

-

Oppervlakte

-

Beschrijving
Renovatie van voormalig overwegwachtershuis uit 1880 te Héliport in Brussel.Het gebouw maakt deel uit van de spoorgeschiedenis rond Groendreef en ligt langs de Antwerpse Steenweg. Na de afbuiging van de spoorweg naar het Noordstation in 1840 kruiste de spoorweg de voor die tijd drukke Antwerpsesteenweg. Er kwam een overweg met bareel en een permanent bemand wachthuis, aanvankelijk in hout, vanaf vermoedelijk 1870 in steen. Het wachthuis ligt er nog steeds. Het werd in 2010 beschermd omwille van historische en esthetische waarde door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Jaren lag het er beklagenswaardig bij, maar intussen is de renovatie van start gegaan door Algemeen Aannemingsbedrijf De Coninck NV
PROJECT

Galerij

PROJECT

Kaarten

live chat just ask!